top of page

Designa ditt eget

FÖRETAGSPAKET

Många företag i Uppsala och Stockholm har anförtrott oss att hjälpa sina anställda med hälsan under våra "företagspaket".

Vi tror på att göra det enkelt för dig att investera i dina anställdas hälsa.

Välj vilka alternativ du vill ha i ditt paket med 1, 2 och 3. I slutet av månaden fakturerar vi dig sedan för hur många anställda som har använt sig av den tjänsten - det är verkligen så enkelt.

1

PAKVIS
HÄLSO- & FITNESSBEDÖMNINGAR

Vi erbjuder individuella bedömningar för dina anställda med hjälp av en unik programvara. 
Vi gör upp en handlingsplan och hjälper dina anställda med både förebyggande behandling,
ergonomi, hållning och träning.

SYFTE

Vi undersökte vad andra anläggningar erbjuder och vi fann att många erbjöd konditionsträning (hjärtkondition), flexibilitetstest och standardhälsokontroller i form av blodtryck etc. Dessa komponenter är fantastiska men vi upptäckte att det saknades förebyggande åtgärder i bedömningarna.


På vår klinik ser vi ett brett utbud av kunder, men den vanligaste orsaken att folk söker sig till oss är smärtproblematik. Många företagsanställda kan gå på massage en gång i månaden eller använda sina friskvårdspengar för medlemskap i ett Gym. Vad vi upplever saknas är undersökningar om var de anställda för närvarande befinner sig i rörlighet och balans mellan kroppens vävnader och deras allmänna hälsa.

 

Alla som har skrivbordsarbete och sådana jobb som involverar repetitiva rörelser och / eller långa stunder med kroppen i samma position kommer att få problem med stela muskler. Smärtan de har innebär ofta högre stressnivåer och negativ påverkan på deras mentala hälsa. Vi tror att vi kan göra skillnad i människors liv med våra typer av behandlingar!

Posture App

1. Allmän hälsokontroll

Det är här vi lär känna de anställda. Vi tar reda på vad de har för aktivitetsnivåer per vecka, eventuella problem i kroppen som smärta eller spänning. De fyller i ett frågeformulär som fokuserar på deras mentala och fysiska hälsa .

Terapeuten registrerar sedan vikt och blodtryck.

Denna information hjälper oss att förstå den anställdes nuvarande hälsa för att också veta vad vi ska fokusera på för att kunna förbättra hälsan.

Erik fyller i hälsodeklaration på Pakviskliniken
Hållningsanalys

2. Programvara för hållningsanalys

 

Din karriär påverkar din kroppsbalans-sammansättning mycket. Från rörmokare till mekaniker och skrivbordsarbetare. Din positionering under de timmar du är vaken bestämmer vilka muskler som blir korta och spända och vilka som blir långa och svaga.

Vi är skapade för att röra på oss och kroppen, oavsett dess repetitiva handlingar, är inte angelägen om att använda samma muskelgrupper för länge i taget.

Skannar alla tre vyer
a) Framsida
b) Sidovy
c) Bakre vy

3. Programvara för rörelsesanalys

Skanningsrörelser av:

a) (framsida) över huvudet

b) Hållningsanalys (bak) overhead squat

c) Sidovy (sidovy) overhead squat

d) Push-up / Plankan

Hållningsanalys squat
Styrketest

4. Muskel- och rörlighetstestning

 

För att veta vilken träning och behandling du behöver testar vi musklerna i hela kroppen och skriver i din rapport vilka muskler som är överaktiva och vilka som är underaktiva. Då vet vi vilka delar som måste behandlas, antingen genom träning för att stärka eller genom massage för att lossa upp och skapa en bättre hållning och rörelse.

a) Lat-test
b) Thomas Method Test
c) Hamstring Test

5. LeanScreen-analys

Fotografisk kroppssammansättning

Vi utför sedan en 2D fotografisk antropometrisk kroppssammansättningsanalys med LeanScreen. Vår programvara skannar personen för att beräkna deras kroppsmassa och se vilka intervall de befinner sig i och om vi behöver undersöka hur vi kan förbättra deras fettmassa. Vi kan identifiera eventuella risker för hjärtsjukdomar och annan sjukdom. Programvaran uppskattar exakt procentandelen kroppsfett och Waist To Hip Ratio med patenterad antropometrisk teknik.

LeanScreen är den allra första programvaran som validerats och godkänts genom forskning.

  1. Beräkna procent kroppsfett (försvarsdepartementets antropometriska metod)

  2. Beräkna midja till höftförhållande (WHR)

  3. Beräkna basal metabolisk hastighet (BMR)

  4. Beräkna kroppsmassindex (BMI)

  5. Beräkna Lean Body Mass (LBM)

  6. Beräkna fet kroppsmassa (FBM)

Vi kan tillhandahålla jämförelser för framstegsuppdateringar för dina anställda samt visa LeanScreen Trendanalys som visar deras förändringar över tiden.

Kroppssammansättning bild posture

6. Aerobics uthållighetstest

Step Up Test

Här kan vi identifiera om personen som utför testet har en hög risk för sjukdom och hjärtinfarkt, eller stroke.

Syfte

Detta test är utformat för mätning av uthållighetsträning vilket är viktigt för den allmänna hälsan. Fördelen med testet är att öka konditionsmedvetenheten. En grov uppskattning av en persons kondition kan man använda för att övervaka och motivera dem som genomför ett träningsprogram.

197468208_493708771955053_11083829145429
163970212_197319605112018_29246491040160

7. Styrketest

Styrketestprovet används för att definiera den anställdes nuvarande styrkenivåer och baseras på specifika övningar.

Vi bedömer fyra övningar och jämför dig med standardstyrkan för den rörelsen baserat på ålder och kön.

Detta är något vi inte har sett i andra hälsotester. Vi tror att det är något positivt eftersom det berättar för individen vilka muskler de kan arbeta med att stärka, vilket i sin tur kommer att förbättra deras allmänna hälsa.

 

Du kan rankas som; Nybörjare, glad amatör, medel, avancerad och elit.

8. Diskussion efter utvärderingen

Vi går sedan vidare till nästa nivå och testar muskelstyrkan med flera övningar. Vi markerar ditt repititionsintervall för att identifiera var muskelstyrkan befinner sig i de undersökta nivåerna för dina medarbetares åldersgrupp och vikt.

 

Efter att utvärderingen har utförts kommer vår terapeut att sitta med personen och diskutera. Inte bara deras livsstil och oro, utan frågor om deras smärtnivåer, energinivåer och mer, som kommer att summeras i rapporten som din klient får.

 

Detta är en konsultation i terapeutrummet, där du har en kort diskussion om bedömningsresultaten. Frågor kommer också att ställas om personen fann några problem med någon av bedömningarna, hade ont eller har några andra frågor.

Bedömningen kommer då att vara fullständig och en rapport genereras inom 24-48 timmar och skickas till dig själv och klienten via ett pdf-dokument. I denna rapport kommer du också att få några övningar, med bilder och beskrivning som den anställde kan göra för att förbättra sin hälsa och kondition.

198850394_1131857373980186_3240470878614

9. Rapport

Vad som gör att våra bedömningar är något utöver det vanliga är att vi har terapeuter, utbildade i medicinsk massage och personlig träning, näring och naturmedicin och mer, som analyserar alla dessa rapporter. Med dig får du, förutom rapporten, även ett träningsrecept till korrigera obalanserna. Vi skapar flera övningar som hjälper till att förbättra kroppens balans. Övningar som du själv kan göra. Du får ett eget träningsprogram baserat på just din bedömning.

postureco.png

Hur ska man gå vidare efter rapporten?

Vi lämnar dig inte ensam med en rapport, vi  stöttar dig! Du kan helt enkelt lägga till nummer 2 och 3 i vårt företagspaket, medicinsk massage och personlig träning / näringsterapi. Allt är designat för att vi bryr sig om din hälsa och efter att ha sett luckorna i hälsoindustrin i förebyggande vård.

 

Baserat på dina rapportresultat kan dina anställda komma till oss för följande del av paketen, massage och personlig träning.

De kan sedan skicka in detta test igen när de vill. Med vår programvara får vi jämförelser sida vid sida och kan testa förbättringar. De får ytterligare en rapport för att fira sina prestationer.

gYM iMAGE.jpg

2

REGELBUNDEN
MASSAGE

Dina anställda kan komma till vår klinik vid en tidpunkt som passar dem för att få behandling hos oss. Vi har öppet vardagar 9 till 20 eller helger 10-16 . Vi kan också låta en av våra utövare komma till er arbetsplats till exempel en dag i veckan och behandla din personal på plats.

Vi erbjuder olika former av massage; klassisk svensk massage, medicinsk massage, idrottsmassage, triggerpunktsbehandling, avslappningsmassage mm.

Flera av våra terapeuter är naprapater, kiropraktorer, medicinska massageterapeuter och fysioterapeuter. De förstår och respekterar konsten att manipulera vävnaden för att minska spänningen och återställa balansen i kroppen.

Varje behandling kommer att fokusera på vad den anställde vill ha och behöver.

Dina anställda kan boka behandlingar på 30, 45 eller 60 minuter och du godkänner hur många behandlingar de har rätt till per månad eller per år.

SEE ALL >

3

ENSKILD
PERSONLIG TRÄNING

Vi har flera licensierade personliga tränare som kan coacha personalen under 30,45 och 60 minuters pass.

Vi har ett litet gym där man tränar helt själv med personlig tränare på vår klinik.

Oavsett om de har fått råd att öka sin hälsa och kondition i vår "Health Assessment" eller fått veta att vissa övningar hjälper till att minska smärtan medan de får en "massage" -behandling hos oss, så är din personal i goda händer hos oss.

Om du erbjuder Personlig träning för din personal kan de välja en tid som passar dem för att träffa ett av våra personliga tränare här på vårt gym. De kommer att få ett program och övningar de kan fortsätta med själva efter sin första session.

bottom of page