top of page

VÅRA BEHANDLINGAR

Physiotherapist
Taktil Massage

Taktil massage är en svensk massagemetod som består av en mjuk, följsam beröring. Den skiljer sig från annan massage eftersom man inte knådar och arbetar med musklerna. Taktil massage kan ge smärtlindring, avslappning och välbefinnande genom att stimulera utsöndring av hormonet oxytocin. Passar extra bra för dig med smärttillstånd så som fibromyalgi.

Klassik Svensk Massage

Behandlingen inleds med en lätt uppvärmning, en form av uppmjukande strykning över musklerna för att få igång cirkulationen och förbereda på mer djupgående tryck. När musklerna är uppvärmda använder sig terapeuten av en rad olika grepp och tekniker för att komma åt spänningar och stramhet. Under en behandling utförs exempelvis knådningar, cirkulerande tryck, töjningar och lätta hackningar för nå på djupet i musklerna.

Avslappnings Massage

Avslappningsmassage har till syfte att få dig att koppla av och varva ner och bara njuta. Vi mjukar upp dina muskler på ett milt och försiktigt sätt i ett rum med dämpad belysning och lugn musik.

Koppningsterapi

Koppning är en gammal traditionell läkekonst som behandlar på djupet. Med hjälp av vakuum och sugkoppar skapas ett undertryck som effektivt ökar blodcirkulationen och transporterar bort slaggprodukter i bindväven. Koppning är effektivt vid tillstånd med smärta, inflammation, och fasciabegränsning. 

Aromamassage med eterisk olja

En härlig, avslappnande massage där terapeuten behandlar dig med eteriska oljor av en doft du själv får välja. Syftet är att få dig att slappna av och må bra med alla sinnen. Massagen är lugn, mjuk och belysningen dämpad.

Medicinsk Massageterapi

I medicinsk massageterapi gör terapeuten en analys av dina besvär och ger en djupare behandling för att lösa problemen. Terapeuten har en längre utbildning och bättre förståelse för hur allt i kroppen hänger ihop. Du kanske har ont i nacken men får behandling av höften för det är därifrån problemet i nacken kommer. Terapeuten använder även olika redskap så som koppning och triggerpunktspinnar. Resultatet brukar bli fantastiskt även behandlingen ibland gör lite ont.

Behandlande Massage

Massage för dig som har besvär med ömmande axlar, skuldror, nacke, ländrygg eller andra muskulära problem. I behandlingen ingår muskeltester, massage, triggerpunktsbehandling, olika töjningsmetoder och tryck på muskler för att lindra dina besvär. Även råd och tips på vad man själv kan göra för att förebygga.

Idrotts Massage

En sportmassage är ofta mer kraftfull än en vanlig massage. Med kraftfulla grepp och töjningar mjukar din idrottsmassör upp de muskler som orsakar problematik. Ofta läggs även stretch och triggerpunktsbehandling till för bästa resultat.  Idrotts massage är till för att minska stress och spänning som kan byggas upp i kroppens mjuka vävnader under träning. Denna form av massage används för att: öka uthålligheten och förbättra prestanda.

Triggerpunktsbehandling

Massage med fokus på triggerpunkter och att trigga ur dessa, samt försöka ta reda på orsaken till varför de är aktiva. Aktiva triggerpunkter ger ofta smärta/strålningar eller obehagskänslor i referensområden ut från punkten, t ex ut i armar, ner i ben eller i nacke/skuldror/huvud.

Käkledsbehandling Massage

Biter du ihop dina käkar eller gnisslar tänder på natten och vaknar med ömhet och värk i käken så kan denna behandling vara något för dig. Behandlingen utförs både utvändigt på käkmuskeln och tinningsmuskeln och om så önskas invändigt i munhålan på käkleds musklerna.

Nacke/Ansikte och Hårbottensmassage

En härlig, avslappnande massage där du får njuta och koppla av. Massagen är lugn, mjuk och belysningen dämpad.

Naprapati

En naprapat är expert på kroppen. Vår uppgift är ta bort smärta, återställa kroppens naturliga funktion och se till så att smärtan inte kommer tillbaka.Naprapaten undersöker, förebygger, diagnostiserar, behandlar, rehabiliterar och förebygger smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av rörelseorganen.

 

En naprapat utgår alltid från helheten och tar hänsyn till såväl kroppsliga som psykologiska och sociala faktorer som kan bidra till att smärta och andra besvär uppstår.

 

En naprapat är expert inom manuell medicin och använder sina händer i de olika behandlingsteknikerna. Manipulation och mobilisering som syftar till att återskapa funktion i leder kombineras med massage, bindvävstekniker och stretching riktade mot kroppens mjukdelar.

Lymfmassage

Lymfmassagen är inte lika djupgående som den vanliga klassiska, utan den syftar till att få fart på lymfsystemet som ligger strax under huden. Den är lite långsammare än vanlig massage och ger oftast stor avslappning. En välgörande behandling som hjälper immunförsvaret. Den kan även vara bra vid svullnader, som kan vara ett tecken på att lymfsystemet är lite trögt. Viktigt att dricka extra efteråt samt morgonen efter för att stödja utrensningen av slaggprodukter som sätts igång av behandlingen. 

bottom of page